BGBC и българска делегация участваха в срещата на върха в Мадрид по проект BUILD UPON

BGBC и българска делегация участваха в срещата на върха в Мадрид по проект BUILD UPON

На 20-21 септември в Мадрид се проведе среща на високо равнище на 170 лидери в Европа по темата за основно и енергийно ефективно обновяване на съществуващия сграден фонд. Срещата бе организирана към #BUILDUPON - най-мащабният в света проект за подпомагане създаването и имплементирането на национални стратегии за "дълбоко" и енергийно ефективно обновяване на съществуващите сгради. Проектът се разработва от 13 Green Building Councils в т.ч. и Български Съвет за Устойчиво Развитие / Bulgarian Green Building Council​.
Българската делегация на срещата бе представена от министър Лиляна Павлова, първият секретар на българското постоянно представителство в Европейската комисия и представител на МРРБ в Брюксел Десислава Йорданова, председателят на BGBC Весела Вълчева-МакГий, Изпълнителният директор на BGBC Нора Йовчева, заместник директорът на ЕнЕфект Драгомир Цанев, директорът на Habitat for Humanity Минчо Бенов и Венета Новакова - член на управителния съвет на Сдружение Български врати, прозорци и фасади.
На снимката (отляво надясно) Драгомир Цанев, Десислава Йорданова, Лиляна Павлова, Минчо Бенов, Весела Вълчева-МакГий и Нора Йовчева.
Програма: http://buildupon.eu/event/leaderssummit/
Снимки: http://buildupon.eu/leaders-gather-at-madrid-summit/