15 съвета за устойчиво развитие в Европа стартират проект за дълбоко реновиране на сградния фонд BUILD UPON за 2.35м€

15 съвета за устойчиво развитие в Европа стартират проект за дълбоко реновиране на сградния фонд BUILD UPON за 2.35м€

15 съвета в цяла Европа стартираха амбициозен проект за € 2,350,000, които цели да подпомогне правителствата в разработването и прилагането на националните стратегии за реновиране на сградния фонд.  80 ключови организации от 24 страни се срещнаха в Arup HQ в Лондон на 20 март за стартирането на BUILDUPON, иновативен  двугодишен проект, финансиран от програмата на ЕС Horizon2020.

 Целта на проекта е да инициира създаването и имплементирането на дългосрочна стратегия за дълбоко саниране на сградния фонд в 13 държави от ЕС.

Започвайки от картографиране на мрежа от над 1000 ключови заинтересовани страни и настоящи инициативи за реновиране, Съветите за устойчиво строителство ще работят с  правителството и големите общини, за да мобилизират дългогодишен диалог между заинтересованите страни  - бизнес, неправителствени организации, учени и други.  Резултатите от проекта ще бъдат вклщчени в стратегиите за реновиране.

Страните от ЕС са длъжни да доставят дългосрочни стратегии за обновяване на сградния фонд до 30 април 2014 г в Брюксел, съгласно Директивата за енергийна ефективност, краен срок, който голяма част от държавите пропуснаха или създадоха без да изпълняват изцяло  нейните изисквания.  Сега държавите имат срок до 30 април 2017г да подобрят своите стратегии.  С енергийния съюз на Европейската комисия, които насърчава за пълното прилагане на изискванията за енергийна ефективност в законите на страните, следващата година ще бъдат решаващи за държавите да въведат амбициозна и осъществима рамка за дълбоко  реновиране.

Повече информация:

Свалете си описанието и информация за проекта BUILDUPON тук

Посетете официалния сайт на Европейската ни мрежа: EuropeRegionalNetworkwebsite.

Кои сме ние?

Съветите за устойчиво строителство са неправителствени членски организации, които трансформират сградите, градовете и поведението н а хората и ги превръщат в устойчиви. Световния съвет за устойчиво строителство  е коалиция от над 100 национални съвета  и 27 000 членове по света, което превръща организацията в най-голямата влиятелна сила върху пазара за устойчиво строителство.  Нашата Европейска  мрежа  се състои от 30 съвета за устойчиво строителство и работи в партньорство с повече от 5 000 членове в Европа, които представляват всички заинтересовани страни в строителната индустрия.   Изключително важна част от устойчивото строителство събира на едно място цялата верига в индустрията ни, за да предоставим по-добри решения, и точно това правим чрез нашите членове.

 

Този проект се финансира с програмата за изследвания и иновации на Европейския съюз Хоризонт 2020 под договор номер No649727.