Европейската мрежа на Световния съвет за устойчиво строителство с нов председател

Европейската мрежа на Световния съвет за устойчиво строителство с нов председател

Европейската регионалната мрежа на  Световния съвет за устойчиво строителство официално избра д-р Кристине Леметр - главен изпълнителен директор на DGNB  (Германския съвет за устойчиво строителство) за свой  председател за периода 2014-2016.

Д-р Леметр е строителен инженер по образование и от 2010г до сега е  главен изпълнителен директор на DGNB. Преди това е работила в няколко университета в Германия. По настоящем е член на Борда на директорите в Алианса за устойчиво строителство (Sustainable Building Alliance) и  член на  наблюдаващия комитет е Европейската регионална мрежа от съвети за устойчиво строителство.

Пол Кинг, главен изпълнителен директор на  Английския Съвет за устойчиво строителство (UKGBC) служи като председател на Европейската мрежа от нейното създаване през 2010г до сега и следи разрастването й от 26 на 34 държави, който прилагат модела на Съвета за устойчиво строителство.

Пол Кинг отбелязва: „Кристине и аз сме работили заедно в Световния съвет за устойчиво строителство в продължение на много години и аз съм изключително радостен да я приветствам като нов председател.  Следващите години представляват един вълнуващ период на растеж за нас и лидерството на Кристине без съмнение ще ни помогне да обединим още повече усилията ни в трансформирането на пазара на недвижими имоти.