Включете се в новия ни проект GREEN RE-BUILDING

Включете се в новия ни проект  GREEN RE-BUILDING

Имаме удоволствието да  поканимвсички наши членове  да участват в новия ни проект, иницииран съвместно с цялата Европейска мрежа от съвети за устойчиво строителство Green RE-Building, посветен на темата за реновиране на сградния фонд и член 4 от директивата за енергийна ефективност.

 

Цел на проекта:

Проектът Green RE-Building цели да насочи вниманието на националните правителства и цялото общество към темата за реновиране на сградния фонд и необходимостта от създаване на стратегия за реновиране, съгласно чл 4 от Директивата за енергийна ефективност. 

 

Защо инициираме този проект?

На 17  април 2013г  в Брюксел организирахме среща на националните правителствени служители, експерти  и представители на строителната индустрия от цяла Европа, включително и от България, целяща да инициира диалог между правителствата, които са отговорни за изготвянето на националните стратегии и Съветите за устойчиво развитие за това как да се справим с предизвикателството на изготвянето на тези стратегии.

Събитието и досегашната ни работа подчерта, че голяма част от страните в Европа срещат затруднения при създаването на тези стратегии и  правителствата имат  ясна нужда  от допълнителна експертиза.  Проектът цели да повиши осведомеността за необходимостта от такава подкрепа и професионална експертиза, като представи вижданията, статии, материали  по тази тема от всички заинтересовани членове на Съветите за устойчиво развитие в Европа.

 

Как може да участвате?

Изпратете ни вашите мнения, становища, статиии, снимки, графики или друг вид материали по темата за реновиране на сградния фонд, отговарящи на въпроса “Защо стратегиите за реновиране на сгради, изисквани по чл. 4, са толкова важни” до 10 януари 2014г.  или заявете готовност да участвате с информация и материали по тази тема и след срока на office@bgbc.bg или dyordanova@bgbc.bg

 

Материали:

След това всички материали ще бъдат публикувани в сайта на WGBC и  в публикация по темата, ще бъдат разпространени до обществеността чрез медии, както и ще бъдат използвани за иницииране на диалог с правителствата.

Не се колебайте да се свържете с нас при възникнали въпроси и интерес за участие.