Обявени са финалистите в кампанията World You Like Challenge

Обявени са финалистите в  кампанията World You Like Challenge

Тримата финалисти от 10 –те европейски проекта, които получиха най-голям брой гласове са избрани след задълбочена оценка.  Носителят на европейската награда ще бъде обявен на официална Церемония в Копенхаген на 7 ноември.

 

Тримата финалисти, които ще бъдат поканени на официалната церемония са:

Airport Carbon Accreditation:

 Тази доброволна програма предвижда модел за летища, чрез който се позиваша тяхната енергийна ефективност и по-ниски емисии на CO2.

Low energy houses for everyone:

Този полски проек тза жилищни сгради  съчетава нискотарифни техники, за да се намали консумацията на енергия в традиционните полски стил сгради.

Sown Biodiverse Pastures:

Този португалски проект не самоувеличава производителността на пасищата, но и намалява емисиите на CO2, ерозията и риска от природни пожари.

Победителят ще има възможност да представи проекта си  и чрез  осигурено медийно партньорство да разпространи идеята за проекта пред по-широка аудитория.

Комитета по награждаване включва Еврокомисаря по въпросите на климата Кони Хедегор, бившия губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер, бившият норвежки министър-председател  Гро Харлем Брунтланд и председателя експертна група по климата към ООН д-р Раджендра Пачаури.

Българския съвет за устойчиво развитие е партньор на инициативата The World Challenge You Like. В рамките на проекта бяха поканени най-креативните умове от целия ЕС да поставят своите нисковъглеродни иновативни проекти. Бяха събрани повече от 236 000 гласа от цяла Европа. За да разберете кой има най-много гласове в собствената си страна, моля, кликнете върху линка по-долу:

 Повече информация за проектите можете да намерите тук

Снимки можете да намерите тук

За повече информация относно наградите на Sustainia: www.sustainia.me

 

Официална уеб страница: www.world-you-like.europa.eu/en

Facebook: www.facebook.com/EUClimateAction

Twitter: www.twitter.com/EUClimateAction #worldulike