Енергийната ефективност в действие ще е основен акцент на Българска Строителна Седмица

Енергийната ефективност в действие ще е основен акцент на Българска Строителна Седмица

Поредната годишна конференция за устойчиво строителство и енергийна ефективност ще се проведе в дните на международното изложение в партньорството на BGBC

На 20 март, по време на международното специализирано изложение Българска Строителна Седмица, ще се проведе традиционната конференция BuildinGreen.

Главен приоритет в регионалното развитие на България през периода 2014 - 2020 г. ще бъде енергийната ефективност в жилищни и обществени сгради. Мерките в тази област ще бъдат комбинирани с реновиране и подобряване на заобикалящата градска среда. Ще се засили използването на инструментите за финансов инженеринг. Това ще бъдат и основните теми - предмет на дискусията на BuildinGreen 2013.

Авторитетният строителен форум Българска Строителна Седмица ще се проведе от 20 до 23 март за 13-и пореден път в Интер Експо Център – София и разширява обхвата на участващите фирми и компании. С над 116 изложители от общо 12 държави (в т.ч. 53 нови директни участници) традиционната среща на професионалистите в бранша  ще представи иновациите в строителството и новите подходи. ще представи иновациите в строителството и новите подходи.

Автомати за покривни хидроизолации, които намаляват значително разхода на материал  пестейки средства и усилия, последни модели на лазерно контролирани машини за изпълнение на безфугови  бетонни настилки, решетъчни скари от фибростъкло покрито с висококачествена пластмаса са само част от иновативните и високотехнологични продукти, които ще бъдат демонстрирани на изложението.

Голямо международно участие ще демонстрира тенденциите и новите технологии в индустрията. Специалисти от различни сфери ще имат възможност за осъществяване на важни бизнес контакти с фирми от България и чужбина. На форума се очаква и мащабно колективно участие на фирми от Гърция. Със съвременна визия и нестандартни решения в модерното строителство, в търсене на нови пазарни възможности, предстоящото издание на Българска Строителна Седмица обещава за пореден път да е максимално полезно на бизнеса.

В дните на професионалното изложение ще се проведе и третото издание на специализирания салон Гео Експо, както и първия салон BUILDING MARKET - изцяло ориентиран към крайния потребител, който ще предложи специализирани съвети във всяко звено на строително-ремонтните услуги. Интересно за всички посетители ще бъде и ПЪРВОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ между монтажници на естествен паркет.

Паралелно със строителния форум ще се проведе и второто издание на международното специализирано изложение AQUA-THERM за отопление, вентилация, климатизация, екологични технологии.Уникално и успешно събитие, което е отправна точка за индустрията, привлича професионалисти на ръководни позиции и събира доставчици и купувачи в перфектната бизнес среда.