Workshop с членовете на BGBC на тема “EU Framework for Building Assessment”

Workshop с членовете на BGBC на тема “EU Framework for Building Assessment”

Български съвет за устойчиво развитие и Световния съвет за устойчиво строителство организират специален уоркшоп за членовете на BGBC на 18 ноември, който ще събере възгледите на експертите по отношение на новата политика на ЕС за устойчиви сгради.

Европейската комисия наскоро обяви процедура за съгласуване на Европейска рамка за оценка на устойчиви сгради.  Целта е да се насочи вниманието отвъд темата за енергийна ефективност към по-широк кръг от показатели за устойчиво развитие и да се изравнят методиките за оценка на усточйиви сгради в Европа.

Основните области, които могат да бъдат включени в общата европейска  рамка включват общо потребление на енергия, използване на материали, издръжливост,  реконструкция, управление на отпадъци, рециклиране/повторна употреба, изпозлване на водата, вътрешен комфорт и други.

Цел на уокшопа:

Уоркшопа цели да събере експертното мнение и предложения на водещите фирми в строителсния сектор в България относно създаването на такава рамка за оценка на сгради, така че те да бъдат представени диркетно на Европейската Комисия.

След уоркшопа ще бъде изготвен Доклад с предложенията на членовете на BGBC, който ще бъде комуникиран директно с Европейската комисия.

Такива уоркшопи ще бъдат организирани с членовете на всички Съвети за устойчиво строителство в Европа, след което през 2015г ще бъдат организирани и регионални срещи,  целящи определянето на правилната политика, отговаряща на изискванията на пазара.

Лектор и модератор на събитието ще бъде Джеймс Дринкуотър, Съветник по политическите въпроси в Брюксел, Световен съвет за устойчиво строителство.

Дата:18 ноември 2014-10-29

Час: 13:00-16:00ч

Място: Софарма Бизнес Тауърс, ул. Лъчезар Станчев 5”, сграда А, зала Изток.

Официалната покана за събитието можете да свалите от тук  

Събитието се реализира с партньорството на Sopharma Business Towers

Официален медиен партньор: Строителство Градът

Партньори на Световния съвет за устойчиво строителство: Kanuf Insulation, Skanska, EON, Saint Gobain, United Technologies