Отбелязваме началото на Световната седмица за устойчиво строителство

Отбелязваме началото на Световната седмица за устойчиво строителство

Световния Съвет за устойчиво строителство е международна мрежа от национални съвети за устойчиво строителство, представена в повече от 100 държави - най-голямата международна организация в световен мащаб, работеща в посока трансформиране на пазара в устойчив.

Мисията на  Световния съвет за устойчиво строителство  е да  насочва и подкрепя  националните съвети в отделните държави, като свързва бизнес лидерите в една международна мрежа и ги вдъхновява.

Съветите за устойчиво строителство са членски организации, които дават възможност на лидерите в индустрията да допринесат за трансформиране на пазара и средата, в която живеят и работят. Съветите за устойчиво строителство предлагат нови възможности за свързване на  бизнеса с хора, информация и идеи, необходими, за да бъдете лидери в най- бързо  развиващият се пазарен сектор – зелената икономика и устойчивото развитие. С повече от сто хиляди сгради и почти един билион квадратни метра зелено строителство, влиянието и въздействието на тази глобална мрежа е значителна сила за  социална и екологична промяна. Световния съвет за устойчиво строителство работи със своите членове, за да гарантира че устойчивите сгради и устойчивото строителство са част от мащабна стратегия за намаляване на въглеродните емисии.

Тази година Световния Съвет за устойчиво строителство ще отбележи Световната седмица за устойчиво строителство под мотото GET UP, GREEN UP. От 22 до 27 септември, почти 150 събития в 30 страни по целия свят ще допринесат за повишаване информираността за зеленото строителство и усилията, която съветите полагат, за да преобразят застроената среда. Много сме щастливи да отбележим седмицата заедно, тук в София.

Станете член на Българския съвет за устойчиво развитие, за да участвате в международната инициатива за създаване на здрави общности и трансформиране на пазара!