Наградените в 20 под 36

Наградените в 20 под 36

На 24-и ноември, неделя, жури в състав кураторите на Sofia Architecture Week арх. Орлин Манолов и арх. Павел Янчев, и в присъствието на заместник-кмета по култура на Пловдив Стефан Стоянов, бяха обявени шестте наградени проекта в изложбата 20 под 36, която се организира в партньорството на BGBC.

Toва е една от общо 13-те изложби в рамките на фестивала и има за цел да подкрепи младото поколение български професионалисти в градското планиране, които тепърва се утвърждават на българската сцена. Тя е разположена на централната улица в Пловдив.

Проектите са на тема Град на бъдещето. 20-те участници в изложбата бяха селектирани след отворена покана на организаторите на фестивала към архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти под 36 години. 

Първите трима - Мартина Радева, Станислава Марковска, Ателие 3 - арх. Мирослав Велков и арх. Доника Георгиева получават награда от Българския съвет за устойчиво развитие  (BGBC) обучение с два модула от световно признатата квалификация Green Building Professional.

Образователната платформа Green Building Professional (GBP)  е инициатива на Световния Съвет за устойчиво строителство и включва минимум 8 отделни модула, изготвени от световно признати лицензирани експерти по устойчиво строителство. Квалификацията е международно призната и е  създадена специално за да се гарантира  интегрирано обучение и  по-ефективно сътрудничество между различните научни дисциплини, изключително важен фактор за постигане на успешни зелени строителни проекти.

Обучението ще се проведе през 2014 г. от лицензирани експерти на Български Съвет за устойчиво развитие.  Програмата за GreenBuildingProfessionalочаквайте през 2014г.

Повече информация за проектите можете да намерите в официалната страница на списание Едно: http://edno.bg/blog/nagradenite-v-20-pod-36