DGNB e официалната система за сертифициране на устойчиви сгради и градски структури в Китай и предпочитаната система на световния пазар.

DGNB e официалната система за сертифициране на устойчиви сгради и градски структури  в Китай и предпочитаната система на световния пазар.

Нови проект Екопарк в Китай ще бъде проектиран съгласно критериите на системата за оценка на устойчиви градски структури DGNB

 Екопаркът е построен върху 12 квадратни километра площ в пристанищния град в Кингдао, на брега на Жълто море в източен Китай.  Това е важен пилотен проект внедряващ възможно най-много източници на възобновяема енергия, енергийно ефективен и водно ефективен сграден инженеринг, иновативни системи за управление на отпадъците и електромобилност. Този пилотен проект ще послужи като стимул за подобни проекти в Китай. През следващите пет до десет години се планира изграждането на редица жилищни и търговски сгради в  Екопарка, използвайки най-новите строителни материали и иновативни  строителни решения.  Развитието на този модерен градски район получава научна подкрепа от китайски и немски университети и изследователски институции, както и политическа подкрепа от германското министерство на икономиката.

„Ние сме много доволни, че можем да допринесем нашия опит в този амбициозен проект и да  демонстрираме ефективността на системата DGNB ", казва д-р Кристине Леметре, главен изпълнителен директор на DGNB. Като цяло Азиaтския регион в момента има голям интерес към системата DGNB в областта на устойчивото строителство.

В Тайланд системата DGNB също се адаптира към местните условия и специфики.  Планират се DGNB обучения, както и първи пилотен проект.  В Китай, адаптирането на системата DGNB  е в процес на завършване, планира се  да бъде увеличен броя на обученията. в Бразилия и Украйна също ще  стартират Обучения по сертифициране на системата DGNB

Адаптирането на системата в Дания също е в напреднал етап.  Седем сгради са отличени със сертификат  за устойчиво строителство DGNB, от които пет с  DGNB Сребро и две с DGNB Злато. Тази първоначална фаза ще продължи до края на 2012 г., след което версия на DGNB за офис и административни сгради ще бъде на разположение на пазара в Дания.